17/01/2013

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ v2

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τι ακριβώς έργο έχουν επιτελέσει οι καταλήψεις τόσα χρόνια. Σίγουρα η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ δεν βοηθάει στο να φτιαχτεί ένας δημιουργικός διάλογος περί αυτών. Η εν λόγω φωτογραφία είναι από το Παιδικό Στέκι "Φτου Ξελεφτερία" το οποίο φιλογενείται στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων, ναι αυτό που αναφέρθηκε στα ΜΜΕ ως άντρο ανομίας.

Για το παιδικό στέκι κάνε κλικ εδώ.

3 comments:

  1. φαίνετε πολύ όμορφος ως χώρος και το ΠΙΚΠΑ είναι γενικά γνωστό από παλιά.
    Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς που βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν και με τα κοινά, εγώ πραγματικά τους θαυμάζω.....

    ReplyDelete
  2. Μήπως είναι καιρός οι καταλήψεις να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες; Να οργανώσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους άσχετους με την κατάληψη και να τους πουν "ελάτε να δείτε, δεν είμαστε όπως μας παρουσιάζουν"; Ακόμα και μοιράζοντας φυλλάδια σε λαϊκές....

    ReplyDelete
  3. σωστός ο ανώνυμος

    υπάρχει κόσμος που αυτό περιμένει απο όσους την ψαχνουν με κοινωνικά θέματα σε στέκια.
    εχει γινει τελικά η καταληψη συνώνυμη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ είναι κάτι περισσότερο.
    μετα το 2008 συσπειρωθηκε νεος κοσμος σε καταλήψεις, αλλά όχι με γνώμονα το καλό της κοινωνίας ή την συνύπαρξη αλλά την ιδεολογία της βίας και το κατηγορώ απέναντι σε ομάδες κ άτομα.

    ..μένει να δούμε τα παραδείγματα τοπικά, μιας κ στο εξωτερικό υπάρχουν για καλό ή κακό ήδη εδώ κ δεκαετίες, για καταλήψεις που θα καταφέρουν να αποτελέσουν πλέον υγιείς οντότητες που αντέχουν στοχοποιήσεις και παράγουν κοινωνικό έργο.

    ReplyDelete