07/12/2012

THE DAY AFTER


Μετά από κάμποσους μήνες απουσίας, η ομάδα λόκαλ/athens συναντήθηκε πριν 3-4 εβδομάδες για να συζητήσει. Και συζήτησε. Έπεσαν στο τραπέζι (ή μάλλον στο καφάσι) κάμποσα θέματα και μεταξύ αυτών ήταν το θέμα του alleycat: από την σύλληψή του και για όσα χρόνια υπάρχει σαν θεσμός, το Athens Alleycat Race προσπαθεί να δώσει το παράδειγμα της αυτο-οργάνωσης στην πράξη. Με άλλα λόγια, να κάνει πράξη το σύνθημα "Φαντάσου μια πόλη, βγες έξω και φτιάξτην".

Ωστόσο, ενώ σαν διοργάνωση είχε πάντα επιτυχία, ο σπόρος αυτός δεν έλεγε να ανθίσει στην Αθήνα. Έτσι, αποφασίστηκε να ζμπρώξουμε τα πράγματα λίγο παραπάνω διοργανώνοντας το πρώτο αυτο-οργανωμένο-με-το-ζόρι και χριστουγεννιάτικο alleycat race του σύμπαντος. Και πριν προλάβουν να κατακαθίσουν αυτές οι σκέψεις και να αποφασίσουμε τα έπαθλα, έσκασε μύτη στο ιντερνέτ αυτό. Το πρώτο alleycat στην Αθήνα που ΔΕΝ θα διοργανώσουν οι λόκαλ ήταν γεγονός.

 Έτσι, μετά από συνεννόηση που έγινε με τα παιδιά που το διοργανώνουν, αποφασίστηκε ότι θα γίνουν κανονικά ΚΑΙ τα δύα alleycats (κι ας έχουν μόνο 3 μέρες απόσταση). Στην τελική, αυτή είναι μια εικόνα από το μέλλον όπου κάθε μέρα η πόλη θα μεταμορφώνεται στην πιο γαμάτη παιδική χαρά που φαντάστηκες ποτέ! Το νόημα είναι ο καθένας να στήνει αυτό που του αρέσει και να περνάει καλά χωρίς να έχει ανάγκη χορηγούς, άδεια και βενζίνη!

So, support στο "The Day After", support σε όσους δεν αρκούνται στο να καταναλώνουν αλλά προσφέρουν, support σε όσους αποφασίζουν να πάρουν την ζωή στα χέρια τους!

RECLAIM PUBLIC SPACE!

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete