07/12/2012

ATHENS XMAS ALLEYCAT RACE

AYTO-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ALLEYCAT

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

21.00, έξω από το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ομάδα λόκαλ/Athens διοργανώνει το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο alleycat race.

Οι συγκυρίες κάνουν σχεδόν αυτονόητη την επιλογή του χώρου, αφού το ανοιχτό συλλογικό Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στου Ψυρρή, που μας φιλοξένησε και πέρυσι τα Χριστούγεννα, βρίσκεται υπό διωγμό από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου και με τον συμμετοχικό του χαρακτήρα δίνει το στίγμα που μας ταιριάζει.
Το θέμα αυτού του alleycat είναι η συμμετοχική δράση και η αυτό-οργάνωση. Κάνοντας μια (αυτο)κριτική στην αστική κινηματική ποδηλατική φάση των τελευταίων χρόνων, ως ομάδα πιστεύουμε ότι τα χρόνια της αθωότητας και του ενθουσιασμού έχουν πια περάσει. Κάποτε χαιρετούσες ανθρώπους στην άλλη μεριά του δρόμου επειδή καβαλούσαν ποδήλατο και δέχονταν την ίδια βία με σένα από τα αυτοκίνητα και την κουλτούρα του γιωταχί. Τώρα όχι πια. Ο όρος συνποδηλάτης ανήκει στο παρελθόν. Παρ όλα αυτά ενεργητικότητα υπάρχει ακόμα γύρω από το αστικό ποδήλατο, από τις κομματικές οργανωμένες βόλτες των Δήμων, μέχρι τις «ανεξάρτητες βόλτες»-παραρτήματα διαφήμισης hip καταστημάτων, και το σταθερό και αγαπητό freeday, που στέκει ως φάρος ανεξάρτητης εθελοντικής πρακτικής και επιτυχίας.
Ακόμα όμως και με την ύπαρξη των freeday, Περιστεροπεταλιών, Πετα-Λερών ή “δράσεων” που προτάσσουν ένα απολιτίκ event, του οποίου το απόγειο συγκρουσιακής πρακτικής είναι 1000 ποδήλατα να κλείνουν τον δρόμο στα αυτοκίνητα (J), η ουσία παραμένει: ότι το ανεξάρτητο έχει ζήτηση στην κατανάλωση αλλά όχι στην προσφορά. Λείπει η ενεργητικότητα και η συλλογική δράση, κάτι που από την αρχή ζητάγαμε αλλά λίγο καταφέραμε. Άπειρος κόσμος στα φόρα, λίγος κόσμος στις συνελεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Όλοι θέλουν να πάνε σε ένα event που θα το φτιάξουν κάποιοι άλλοι, να το «καταναλώσουν» και να πάνε σπίτι ευχαριστημένοι αφού θα έχουν διασκεδάσει.

Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι! Ούτε την ποδηλατική πρακτική, αλλά ούτε και την συλλογική δράση, πόσο μάλλον όταν η κοινωνία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση όπως στις μέρες μας.

Για αυτό τον λόγο σε καλούμε στο πρώτο αυτό-οργανωμένο και συμμετοχικό alleycat race. Μια συμβολική δράση, η οποία με λίγη βοήθεια και από εσένα και πολύ αυτοσχεδιασμό από όλους μας θα γίνει η κοινή μας προσπάθεια προς δημιουργία. Για τις λεπτομέρειες του τι έχει σχεδιαστεί θα μπορέσεις να πληροφορηθείς μέσω blog.

TΡΙΤΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡIΟΥ 2012
ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ, Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή
στις 21:00
Χωρίς Χορηγό! Χωρίς Άδεια! Χωρίς Βενζίνη!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ :
Έρχεσαι στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (απ’ έξω δηλαδή) με το ποδήλατό σου στις 25 Δεκεμβρίου, στις εννιά το βράδυ (21.00), για να πάρεις μέρος στην αποθέωση της ποδηλατικής κουλτούρας της Αθήνας.
Συμβολική συμμετοχή: 2 ευρώ (για να καλυφθούν έξοδα – αφίσες, έπαθλα κτλ)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Σημείο εκκίνησης: Θέατρο Εμπρός στις 22:00.
Μόλις κάνεις την εγγραφή θα σου δοθούν οι οδηγίες «χρήσης» αυτού του alleycat. Όπως πάντα, νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου (checkpoints) και θα φτάσει στο τέρμα πρώτος - τερματίζεις μόνο αν έχεις συλλέξει όλα τα σημεία. Η πορεία που θα επιλέξεις από το ένα checkpoint στο επόμενο είναι δική σου επιλογή. Μην ξεχνάς ότι η συμμετοχή και όχι η επίδοση μετράει!

 
PARTY :
Μετά το alleycat race θα ακολουθήσει αυτοσχέδιο party. Μπορείς να φέρεις τα ποτά σου, στον χώρο θα διατίθεται μόνο πάγος και ποτηράκια. Σεβάσου τον χώρο και την προσπάθεια ανάδειξής του. Ανακύκλωσε, κάπνισε εκτός σκηνής, διασκέδασε.

Οι δρόμοι μας ανήκουν!

RECLAIM PUBLIC SPACE!

Disclaimer: 
Δεν προτρέπεται κανένας να παραβεί τον ΚΟΚ. 
Κανένας άλλος δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα εκτός από τον ίδιο τον ποδηλάτη που συμμετέχει. 
Όποιος δεν έρθει είναι φλώρος.

1 comment:

  1. Μάγκες μια λεπτομέρεια, στην αφίσα λέει 22.00 έξω από το θέατρο, στο κειμενάκι λέει 21.00 .. Τι από τα δυο;

    ReplyDelete