24/06/2011

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σήμερα θα ξεκινούσε το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Γουδή। Τελικά θα γίνει κάπου καλύτερα…
Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 25 Μάη παίρνουν τις διαστάσεις γενικού ξεσηκωμού και δημιουργούν ένα καινούργιο πολιτικό δεδομένο। Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, μια κυβέρνηση κλυδωνίζεται από το "πεζοδρόμιο"। Για πρώτη φορά από την ψήφιση του Μνημονίου, η αντίσταση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων αρχίζει να δημιουργεί την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος από το τέλμα της κοινωνικής ερήμωσης που προκαλούν τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας। Για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση, χιλιάδες αγκαλιάζουν το αίτημα για άμεση δημοκρατία κι έναν τρόπο άσκησης πολιτικής που θα στηρίζεται στην εν σώματι συμμετοχή όλων. Οι πλατείες γκρεμίζουν τείχη και γράφουν Ιστορία! Στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες το Συντονιστικό του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ αποφάσισε τη "μεταφορά" του φετινού Φεστιβάλ από το Πάρκο Γουδή στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης. Γιατί πιστεύουμε πως οι ζωές και η ευημερία όλων μας, ντόπιων και μεταναστών/ριων, κρίνονται φέτος πολύ περισσότερο στους δρόμους και στις πλατείες των πόλεων που ζούμε. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού με όλους και όλες που στηρίζουν και συμμετέχουν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, άτομα, οργανώσεις, συλλογικότητες, μεταναστευτικές κοινότητες, στις πλατείες, για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, για να αναδείξουμε τα αιτήματα και τα προβλήματα των μεταναστών/ριων για να ενισχύσουμε τον κοινό αγώνα όλων των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή τη χώρα για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια.
Το συντονιστικό του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ

4 comments:

  1. και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    Εντάξει, αγωνιστική και επίκαιρη η ανακοίνωση του συντονιστικού, αλλά ουσιαστική απάντηση δεν δίνει.

    Το φεστιβάλ ακυρώνεται ?
    Το φεστιβάλ (με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις πρόγραμμα εδώ) θα μεταφερθεί σε συγκεκριμένα μέρη-πλατείες ?

    τεσπά, αν έχει κανείς καμιά καλύτερη ενημέρωση ας την μοιραστεί...

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ με τον UrbanToilet, και θα ήθελα να παρατηρήσω ότι είναι απογοητευτικό αλλά νιώθω ότι το "κίνημα", δηλαδή οι πολιτικοποιημένες συλλογικότητες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού με το γεγονός ότι συμβαίνει κάτι στο Σύνταγμα και αλλού. Θα περίμενες κινητικότητα αλλά όλοι έχουν λουφάξει στα "στέκια" και στις εφημερίδες και τα φεστιβάλ.
    Ποιός ο λόγος να κάνεις ένα φεστιβάλ? Για να ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο να βγει στο δρόμο! Οπότε για ποιο λόγο να συμβεί αυτό αφού ο κόσμος είναι ήδη έξω?

    αμάν με τα φεστιβάλ της Άμστελ και του Κάμελ!!!

    Μάκης

    ReplyDelete
  3. @Anonymous
    η απόφαση του Συντονιστικού για μεταφορά του φεστιβάλ στους δρόμους και τις πλατείες αντικρούει την άποψη ότι οι συλλογικότητες δεν ψυχανεμίζονται το κοινωνικό κλίμα που καλλιεργείται εδώ και ένα μήνα (βλέπε Σύνταγμα).
    Το αντίθετο μάλιστα.
    Θεωρώ πολύ σωστή την απόφαση μεταφοράς.

    Το σχόλιο μου είχε να κάνει αποκλειστικά με το επικοινωνιακό-πρακτικό κομμάτι της ενημέρωσης.

    Παρεπιπτόντως, υπάρχουν ακόμα ραδιοφωνικοί σταθμοί που αναπαράγουν live το πρόγραμμα στο Γουδή.

    ReplyDelete
  4. η αλήθεια είναι ότι το επικοινωνιακό κομμάτι δεν το χειρίστηκαν σωστά και μάλλον δημιουργήθηκε μπλέξιμο. από την άλλη όμως ήθελε πολύ "αυταπάρνηση" για να ακυρώσουν τελευταία στιγμή μια έτοιμη φάση που σίγουρα είχαν δουλέψει τόσο καιρό για να προετοιμάσουν. δεν ξέρω αν θα το έκαναν πολλοί...
    ν.

    ReplyDelete