30/06/2011

ΑΠΛΗ ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ ΓΙΑ 0,74€


Ξυπνάς το πρωί να πάς στο σχολείο και δίπλα στο ξυπνητήρι βλέπεις κέρματα αξίας 0,74 €. Τα μαζεύεις, τα βάζεις την τσέπη, στην τσάντα ή απλά τα πετάς μέσα στο βάζο. Την επομένη που ξυπνάς τα 0,74 € είναι πάλι εκεί, και την μεθεπόμενη και την παραμεθεπόμενη και κάθε ημέρα που ξυπνάς στο σπίτι σου, στις διακοπές, στο καράβι, όπου και αν ξυπνήσεις το πρωί κέρματα αξίας 0,74 € εμφανίζονται δίπλα σου. Κάποιος παίζει μαζί σου, αλλά το θεωρείς αμελητέο ποσό, συμβιβάζεσαι με την ιδέα και μετά από καιρό κάθε ημέρα περιμένεις την καθημερινή δόση των 0,74 €.

Το μυστικό εμφάνισης των κερμάτων δεν το ξέρει κανείς, δεν το έχεις πει σε κανένα, είναι μια μεταφυσική εμπειρία που ζεις αρκετό καιρό. Η μοίρα το φέρνει και ερωτεύεσαι, στα μάτια του συντρόφου σου βλέπεις τον κόσμο όλο και δεν αργείς να μοιραστείς μαζί του τις πιο προσωπικές σου στιγμές. Το πρωί ξυπνάτε μαζί, χαμογελάτε με ευχαρίστηση, αγκαλιάζεστε μια τελευταία φορά και ετοιμάζεστε να αντιμετωπίσετε όλο χαρά την μέρα. Η κρυφή σου συνήθεια όμως έχει αλλάξει, στο κομοδίνο με έκπληξη βλέπεις πλέον κέρματα αξίας 1, 48 €. Τα μαζεύεις και ετοιμάζεσαι να ντυθείς και να φύγεις από το δωμάτιο.

“Μήπως είδες κάποια κέρματα” ακούγεται η αγουροξυπνημένη φωνή του συντρόφου σου, “Θα έπρεπε να είναι εδώ!”.

Τρομοκρατείσαι, προσπαθείς να καταλάβεις τι έγινε, πώς ξέρει για τα κέρματα, γιατί ήταν διπλάσιο το ποσό, γιατί κάτι μοιάζει να μην πηγαίνει καλά, ποιος άλλος ξέρει?

Η απάντηση είναι απλή, την ξέρεις και με λίγα απλούστατα μαθηματικά μπορείς να την επαληθεύσεις. Οι υποθέσεις εργασίας που κάνεις είναι οι εξής, η Ελλάδα έχει πληθυσμό 11.000.000 κατοίκων σταθερά από το 1974, χρονιά της μεταπολίτευσης όπου το χρέος θεωρούμε ότι ήταν 0. Το 2010 βρίσκονται φίλοι και σε ξεχρεώνουν με 110 δις ευρώ (110.000.000.000 δες τα δέκα μηδενικά και ξαναθυμήσου τα 0,74€ που λάμβανες κάθε ημέρα).

Για τους πιο παραδοσιακούς που έχουν και ακούν ακόμα δίσκους κάνουμε μια αναφορά και σε λεφτά ώστε να είμαστε κατανοητοί. Τα 0,74€ ισοδυναμούν με 252 δραχμές και τα 110 δις σε 37.482.500.000.000 δραχμές (μοιάζει όντως με νούμερο αστρικής απόστασης, ένας φυσικός θα μπορούσε να το διαβάσει ίσως).

Από τότε (1974) μέχρι σήμερα (2011) έχουν περάσει 13.505 ημέρες, αρά αναλογικά και βάσει του συνταγματικού δικαίου ισότητας των πολιτών το χρέος που αναλογεί στο καθένα μας είναι 10.000€, ή το μαγικό 0,74€ που έβρισκες υποχρεωτικά μπροστά σου κάθε ημέρα.

Το χρέος είναι εδώ, οι διαχειριστές του άφαντοι, και οι συγγενείς τους κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Τα 110.000.000.000 είναι πάρα πολλά λεφτά, για την ασφάλεια των φίλων μας δεσμευόμαστε μέσω των Αντιπροσώπων μας ότι θα τα πάρουμε αναγκαστικά γιατί έτσι δουλεύει το σύστημα. Μέριμνά μας είναι να μάθουμε που πραγματικά θα πάνε πραγματικά.

Οφείλουν επιτέλους να μας δώσουν λογαριασμό. Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται κανείς πίσω από ιστορίες δεκαετιών με ρωμαϊκά όργια και απεριόριστη δύσπεψία.

Σήμερα δανειζόμαστε και σήμερα πρέπει να μας αποδείξουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ που θα πάνε αυτά τα χρήματα.

No comments:

Post a Comment