30/05/2011

EEA: ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ

Είναι αλήθεια ότι ένα βουνό αρχίζει να πεθαίνει όταν χαραχθεί ο πρώτος δρόμος που το τέμνει εξ ολοκλήρου. Έχει συμβεί  στην Πάρνηθα και το Καζίνο, στην Πεντέλη και περίπου το ίδιο ισχύει και στον Λυκαβηττό. Ο απόλυτος urban λόφος αντιστέκεται όμως. Για ποιο λόγο άραγε υπάρχει ένα τεράστιο πάρκινγκ στο σημαντικότερο οικοσύστημα του κέντρου? Οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της πόλης όταν σκέφτονται τον Λυκαβηττό σκέφτονται μια βόλτα με το αμάξι ή κάποια συναυλία που έχουν πάει. Πολλοί λίγοι σκέφτονται την φύση σε εποχές "πράσινης ανάπτυξης" και το πως εμείς οι άνθρωποι του τσιμέντου θα βρεθούμε πιο κοντά της. Με ποιον τρόπο? Κάνοντας τι?
Αυτός ήταν ο λόγος της επίσκεψής μας στον Λυκαβηττό. Παίζοντας μουσική, περπατώντας, με σπιτικό φαΐ και λίγα σκουπίδια και ακόμα λιγότερο bullshit.

Πολλά ευχαριστώ στους The Callas αλλά και στα παιδιά από το Velvet Bus, μια από τις σημαντικότερες και αυθεντικότερες μουσικές κινήσεις της πόλης κατά την γνώμη μας. Ευχαριστούμε για την υπομονή στην ανηφόρα και σίγουρα για την μουσική.
Ας δούμε κάποτε τον λόφο χωρίς αυτοκίνητα και με περισσότερο νέο κόσμο να δημιουργεί!
Για τους The Callas κάνε κλικ εδώ.
Για το Velvet Bus εδώ.

2 comments:

  1. “It is not the mountain we conquer but ourselves.”


    http://thevisitorsarepretty.blogspot.com/

    ReplyDelete