06/04/2011

THE PRISM


To Prism GR2010 είναι μια συλλογική multimedia καταγραφή της Ελλάδας τον χειμώνα του 2010. Υπήρξε σύλληψη των παραγωγών Νίκου Κατσαούνη και Νίνας-Μαρίας Πασχαλίδου. Τον χειμώνα του 2010, στην καρδιά της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, οι δυο τους επέστρεψαν στην χώρα που μεγάλωσαν έπειτα από πολυετή διαμονή στο εξωτερικό.

Η επιθυμία τους ήταν να πουν την ιστορία της ταλαιπωρημένης χώρας που συνάντησαν μέσα από μια νέα μορφή αφήγησης, στήνοντας μια ομάδα 14 φωτογράφων που ασχολούνται με το ρεπορτάζ αλλά και κάποιων κινηματογραφιστών, δίνοντας τους βήμα για να αφηγηθούν την προσωπική τους ιστορία μέσω μιας νέας multimedia πλατφόρμας.

Στο theprism.tv θα βρεις το αποτέλεσμα αυτού του πειράματος: 27 multimedia ιστορίες, φωνές ανθρώπων που έχουν στιγματιστεί από την «κρίση» και οι τρόποι με τους οποίους την διαχειρίζονται, οι οπτικές τους γωνίες. Η ελπίδα των ανθρώπων του prism είναι, σε αυτές τις δύσκολες μέρες, οι ιστορίες να βοηθήσουν όλους μας να σκεφτούμε ποιοι ακριβώς είμαστε και τι ζητάμε.

Αργότερα αυτές οι ταινίες θα ενωθούν σε ένα μεγάλου μήκους open-source ντοκιμαντέρ.

Μπορείς να παρακολουθήσεις την εξέλιξη αυτού του πειράματος μέσω του mailing list που θα βρεις εδώ.

No comments:

Post a Comment