08/04/2011

KERATEA ART RES1STANCE

Aπό σήμερα 8 και όλο το ΣΚ η Κερατέα γιορτάζει! Όχι βέβαια το νέο ΧΥΤΑ, αλλά το γεγονός ότι οι κάτοικοι βρίσκονται ασταμάτητα στο δρόμο διεκδικώντας να λαμβάνεται υπ όψη η γνώμη τους για κάτι που συμβαίνει στον τόπο τους. Αν και αμφιλεγόμενο θέμα, και δεν γνωρίζουμε τι στάση θα κρατούσε η κοινότητα κατοίκων εκεί αν αντι για ΧΥΤΑ κατασκεύαζε ο Μπόμπολας το επόμενο The Mall, βρισκόμαστε στο πλευρό τους γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους είναι απόλυτα δίκαιος.
Είναι δίκαιος γιατί: α) η κυβέρνηση έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιοσύνης, υπερασπίζοντας με μανία τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όχι τα συμφέροντα του λαού της Κερατέας, πηγαίνοντας κόντρα ακόμα και στις δικαστικές αποφάσεις. β) ο χώρος που η κυβέρνηση θέλει να εγκαταστήσει ΧΥΤΑ βρίσκεται σε απόσταση ελάχιστων εκατοντάδων μέτρων από αρχαιολογικό χώρο, και χαρακτηρισμένο ως ιστορικό λόγω των μεταλλείων του Λαυρίου, που φτάνουν υπογείως σε μικρή απόσταση από την περιοχή.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελεί μία ανεκτίμητης αξίας περιβαλλοντική ζώνη. Η συγκεκριμένη επιλογή από την κυβέρνηση αποτελεί περιβαλλοντικό και πολιτισμικό έγκλημα που συνάδει με το παρακμιακό επίπεδο που έχει καταλύσει την εξουσία αυτού του τόπου.

Επίσης την Κυριακή οργανώνεται ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης προς την Κερατέα. Για πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.


4 comments:

  1. υπάρχει κι αυτό

    http://www.podilates.gr/?q=keratea

    ReplyDelete
  2. @anonymous

    νομίζω το link στο κείμενο παραπάνω πέφτει στο ίδιο page

    ReplyDelete
  3. POU HTAN OI LOCAL???

    ReplyDelete
  4. το όνομα local/athens αναφέρεται σε ένα συλλογικό project, όχι σε κάποια άτομα ονόματι "local". Όλοι είμαστε λόκαλ!

    παρ όλα αυτά:
    http://1.bp.blogspot.com/-kpKukIv9WBw/TaSpVME68gI/AAAAAAAAAKM/w3T2gXz0t0E/s1600/KERATEA%2BART%2BRESISTANCE%2BFESTIVAL%2BPHOTO%2BTSAKIRIS%2B_MG_0755.JPG

    ReplyDelete