24/03/2011

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Από την αρχή της εβδομάδας έχουν αρχίσει οι ετοιμασίες στην πόλη των Αθηνών για την 190ετή επέτειο από την επανάσταση του 1821. Τα βάθρα έχουν στηθεί, οι δρόμοι έχουν σημαιοστολιστεί, το οδόστρωμα έχει σημανθεί, οι λογογράφοι προπονούν τους πολιτικούς, οι μαθητές έχουν χάσει ώρες και ώρες υπομένοντας τους φωνακλάδες γυμναστές στην αυλή του σχολείου, και οι μηχανές του πολέμου έχουν συγκεντρωθεί για μια ακόμα φορά στο αεροδρόμιο του Τατοϊου για την γενική Πρόβα.

Η νότια μεσόγειος φλέγεται, η μέση ανατολή είναι έτοιμη να εκραγεί και μετά την περσινή αγρανάπαυση τα άρματα μάχης ξαναβγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας κραυγάζοντας δικαιολογίες του τύπου “Κρίση έχουμε μεν, αλλά κινδυνεύουμε δε”, “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα Φράγκικη ή Τούρκικη καμιά!”.
Οι “άλλοι” έχουν μακρύτερο KFJ και DVG με μεγαλύτερο βεληνεκές, εμείς θα μείνουμε πίσω κύριε υπουργέ μου? Ο κύριος Hans “επιθυμεί” να σας εξηγήσει τους λόγους που το NMS.jg είναι ένα εργαλείο άμεσης θανάτωσης που εξασφαλίζει εγγυημένη υπεροχή στο θέατρο επιχειρήσεων.

Γαλάζια σημαιάκια θα μοιραστούν άπειρα, ο σκηνοθέτης θα γεμίσει την οθόνη γαλάζιο και χακί, οι χακί θα πάρουν εκτός έδρας, ο Σκάει θα παίζει μονοκοπανιά όλα τα επεισόδια του 1821, τα οποία θα μοιραστούν από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Στις 25 Μαρτίου 2011 θα γιορτάσουμε σαν Έλληνες την ανωτερότητα του Έθνους που δεν υποδουλώνεται ποτέ.

Εμείς παρελαύνουμε καθημερινά στους ίδιους χώρους με τις ιδέες μας. Ας ξεχυθούμε επιτέλους στους δρόμους!



reclaim public space

1 comment:

  1. ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ!
    για τις τελευταίες 2 γραμμές μιλάω...

    ReplyDelete