23/03/2011

ΛΑΡΙΣΑΛΕΥ

Την Κυριακή έγινε το πρώτο alleycat race στην Λάρισα, το οποίο υποκινούμενο από έναν φίλο και συνοδοιπόρο στην κινηματική ποδηλασία ο οποίος τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα εκεί, διοργανώθηκε από την ομάδα "Ποδηλάτες Λάρισα". Η Λάρισα έχει αρκετά καθημερινά ποδήλατα, πολλούς ανθρώπους που αγαπούν την αθλητική ποδηλασία και πάρα πολλά αυτοκίνητα! Μια ακόμα πόλη η οποία είναι μικρή, επίπεδη και γενικά ενδείκνυται για τον αποκλεισμό του αυτοκινήτου από την καθημερινότητα βρίσκεται πηγμένη κυριολεκτικά στο αυτοκίνητο. Κυκλοφοριακό πρόβλημα, παράνομα πάρκινγκ, ακόμα και με την άδεια του δήμου οποίος έχει μετατρέψει την πλατεία του φρουρίου (το μοναδικό ιστορικό μνημείο της πόλης) σε πάρκινγκ αυτοκινήτων!

Σε τέτοιες συνθήκες έρχεται το πρώτο alleycat στην Λάρισα.

Την Κυριακή επίσης ενώ η μέρα ξεκίνησε ιδανικά, λίγο πριν το race δυνατή βροχή άρχισε να πέφτει. Παρ' όλα αυτά πάνω από 50 ποδηλάτες μαζεύτηκαν με αρκετή διάθεση για να τρέξουν. Φίλοι από Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα ήταν εκεί και τα χαμόγελα ζέσταναν την ατμόσφαιρα λίγο πριν την εκκίνηση.

8 checkpoint, γύρω στα 12 χιλιόμετρα από άκρη σε άκρη κάτω από συνεχή βροχή. Η Λάρισα είναι ωραία πόλη για race, και ο κόσμος που ήρθε ήταν αποφασισμένος να τρέξει. Ιδιαίτερη μνεία νομίζω πρέπει να πάει στις κοπέλες που συμμετείχαν (και ήταν πολλές) καθώς και στον Χρήστο που είναι το 3ο alleycat που κερδίζει, και αυτή την φορά στην πόλη του.

Πάντα τέτοια παιδιά!

Για του Ποδηλάτες Λάρισα και την κατάταξη κάνε κλικ εδώ.




3 comments:

  1. Το alley cat race δεν διοργανώθηκε από ένα άτομο αλλά από την ομάδα των "ποδηλατών Λάρισας" με τη συνεργασία φυσικά συτού του ατόμου που έριξε την ιδέα για το event. Οι κινήσεις των ποδηλατών έχουν σαν σκοπό να αναδείξουν την ομαδικότητα και να έρθουν σε αντίθεση με το 'εγώ' και την ατομικότητα του παρελθόντος που έχει αποτύχει. Κρίμα ........

    ReplyDelete
  2. Πολλά συγνώμη για την αμέλεια, θα το διορθώσουμε αμέσως. Αν μη τι άλλο είμαστε υπερασπιστές της ομαδικότητας!

    Γνωρίζοντας ότι είναι ομαδική προσπάθεια βάλαμε το link των Ποδηλάτες Λάρισα...

    Πολλά συγνώμη ξανά!

    ReplyDelete
  3. Σωστοί οι Ποδηλάτες Λάρισας! Πιστεύω αυτή η ομάδα πως μπορεί να κάνει την διαφορά στον κάμπο!

    ReplyDelete