21/03/2011

ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Κυριακή 21 Μαρτίου, η επόμενη μέρα από το alleycat race της Λάρισσας (κλικ), ταξιδέψαμε προς τα Τρίκαλα όπου συναντήσαμε κάποιους φίλους από την τοπική κινηματική ποδηλατική κοινότητα. Μαζί επισκεφθήκαμε το ποδηλατοδρόμιο/ φάντασμα που κείτεται στο χώρο του ΤΕΦΑΑ παραμελημένο από όλους τους υπεύθυνους και το κράτος. Αυτοί είναι μέρος του ίδιου συστήματος, που ευαγγελίζονται λειτουργικούς ποδηλατόδρομους και ποδήλατα στο μετρό και ένα κράτος που "ενδιαφέρεται". Στο ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων 300.000 ευρώ χάθηκαν σε ένα έργο "ανάπτυξης", οι αποθήκες με τα ποδήλατα αξίας ληστεύθηκαν και σουηδικά ξύλα πίστας βρίσκονται ακόμα πεταμένα κάτω από τον ήλιο και την βροχή. Παρ όλα αυτά αν το είχαν χτίσει κοντά στην Αθήνα θα το είχαμε αυτοδιαχειριστεί ευχαρίστως εν μια νυκτί, τα velodrome είναι το ατίθασο μάγμα της ποδηλασίας και της αρχιτεκτονικής, δύο μορφές δημιουργίας που  έχουν τόσο μεγάλη σημασία για την πόλη. 

4 comments:

  1. μην τον βλέπετε τόσο άνετο τον κύριο να κάνει βόλτες! σήμερα έχει γδαρμένο αγκώνα, μελανιασμένο μπούτι κι έναν αστράγαλο τούμπανο! οι πληροφορίες λένε ότι πήρε ταξί για να πάει στην δουλειά του!

    στην πρώτη ευκαιρία πάντως φύγαμε ξανά για Τρίκαλα! τόση χαρά!!

    ReplyDelete
  2. Πολύ κρίμα που ένα (από τα λίγα) ποδηλατοδρόμιο σαπίζει έτσι.
    Αν είχαν όρεξη να κάνουν καμια φάση τα παιδιά από τα Τρίκαλα, σε φάση κατάληψη και αυτοδιαχείριση του θα ήταν γαμώ τις φάσεις

    ReplyDelete
  3. Χαριλαος Γαλατσι25 Mar 2011, 02:19:00

    Ουαου... Δεν εχω λογια να περιγραψω την χαρα που μου δινει αυτη η φωτογραφια...

    ReplyDelete
  4. krhma polu krhma kai asxolountai arketa paidia me podhlasia sta trikala kai proponhsh an den kanw la8os thn kanoun sthn larisa...!!!

    ReplyDelete