31/01/2011

ΛΟΚΑΛ ΜΠΡΕΒΕ


Τα brevet ή πιο σωστά brevet de Randonneur, είναι ποδηλατικοί μη ανταγωνιστικοί υπερμαραθώνιοι. Ευθύνη της διοργάνωσης σε παγκόσμιο επίπεδο έχει το Audax Club Parisien (κλικ), και στην Ελλάδα τα τρέχει η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ, κλικ). Βασική τους προϋπόθεση είναι ότι ο ποδηλάτης πρέπει να είναι εντελώς αυτάρκης κατά τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς οποιαδήποτε βοήθεια ή συνοδεία, εκτός από όταν βρίσκεται στα σημεία ελέγχου (controls) της διοργάνωσης. Στα brevet μπορούν να συμμετάσχουν και ερασιτέχνες ποδηλάτες.
Το πρώτο brevet για το 2011 έγινε στις 29 Ιανουαρίου στη διαδρομή Ελευσίνα - Νεμέα - Ελευσίνα συνολικού μήκους 205 χλμ. Παρόλο τον άσχημο καιρό 168 ποδηλάτες τερμάτισαν (κλικ), ενώ είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 300. Εκτός των 168, έτρεξαν και τερμάτισαν και άλλοι που δεν είχαν δηλωθεί. Οι λόκαλ είμασταν εκεί και με πολύ καλούς χρόνους...
Η διαδρομή πολύ καλή, ξεκίνησε από Μάνδρα, μέσα από ορεινή ανάβαση και ακολούθησε μετά την παλιά εθνική προς Κόρινθο. Μετά τον ισθμό συνέχισε ανηφορικά με κατεύθυνση την Αρχαία Νεμέα και επιστροφή από άλλη διαδρομή πίσω προς Κόρινθο. Ο τερματισμός έγινε στην Ελευσίνα.
Το κρύο ήταν πολύ δυνατό ώρες ώρες, και αν βάλεις και το ψιλόβροχο, που κοντά στην Νεμέα έμοιαζε πιο πολύ με χιονόνερο, μας υποχρέωσε σε πολύ φαΐ και νερό για να καταφέρουμε να βγάλουμε τη διαδρομή. Ας είναι καλά το κιτ διάσωσης από σταφίδες-αμύγδαλα-χαλβά του runner, που μας στύλωσε και ανεβήκαμε τις τελευταίες ανηφόρες με πολύ κόντρα αέρα.

Για να δούμε θα βγάλουμε και το 300αρι?

1 comment:

  1. 300αρι;;; Το σκεφτόμαστε; Απλά στις 7 εγω θα είμαι Ελευσίνα._

    ReplyDelete