30/11/2010

ALLEYCAT RACE ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ!


Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 14.00 το μεσημέρι θα είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Το πρώτο - μη-οργανωμένο από την ομάδα λόκαλ/athens - alleycat race θα λάβει χώρα. Και μάλιστα στα Χανιά της Κρήτης! Υπεύθυνοι για αυτό η γνωστή και υπερδραστήρια ομάδα των Χανίων Ποδηλάτρεις. Οι Ποδηλάτρεις είναι φίλοι και συνπορευτές στην ανεξάρτητη κινιματική πραγματικότητα της χώρας. Ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2004 όταν 45 ποδηλάτες εμφανίστηκαν στους δρόμους των Χανίων με πανό και σφυρίχτρες διεκδικώντας ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας για ποδηλάτες και πεζούς. Σήμερα πέρα από την κινηματική τους δραστηριότητα και κινηματογραφικά φεστιβάλ (κλικ) οργανώνουν το "Φεγγάρι στην Ρόδα" (κλικ) ένα από τα πιο ιδιαίτερα και αυθεντικά ποδηλατικά event της χώρας. Με σαφήνεια και εικαστική ματιά σπρώχνουν τα πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση στην πόλη των Χανίων. Όσοι δεν έχουν ποδηλατίσει στα Χανιά ίσως θα πρέπει να μην χάσουν την ευκαιρία αυτή την φορά: η πόλη πέρα του ότι είναι όμορφη με τσίτα κίνηση έχει καλούς δρόμους, σοκάκια, λεωφόρους και γενικά ενδείκνυται για αστικό race.

καλά τα λέτε παιδιά: Να ανοίξει η Γη να καταπιεί όλα τα τζιπ!

Για του Ποδηλάτρεις κάνε κλικ εδώ.

ride first, think later!

παρακάτω ολόκληρο το δελτίο τύπου:

alleyκάτης

alley: σοκάκι
cat: γάτα
alleycat: αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας πόλης με ποδήλατα
alleyκάτης: κρητική αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας κρητικής πόλης με ποδήλατα


Τι είναι το alleycat? Έχουμε και λέμε:

Για να συμμετέχει κανείς στο alleyκάτης πρέπει να το λέει η καρδούλα του. Μια ποδηλατάδα αδρεναλίνης που το «Σκάσε και κάνε πετάλι» περιγράφει περίτεχνα περί τίνος πρόκειται. Το alleyκάτης με λίγα λόγια είναι μια ποδηλατική «κούρσα» όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένους σταθμούς με σκοπό την συμπλήρωση ενός δρομολογίου. Ακολουθεί μια αναλυτικότερη περιγραφή.

Αν θες να συμμετέχεις καλό είναι να πάρεις/δανειστείς/βρεις/ εν ανάγκη κλέψε ένα ποδηλατικό κράνος, περικνημήδες, περιαγκωνίδες, επιγονατίδες, τυλίξου με αυτές τις πλαστικές φουσκαλίδες μετακόμισης και ξεκίνα την κούρσα! (εντάξει υπερβάλλουμε λίγο αλλά πρέπει να ακολουθούμε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας του πολίτη). Η ευθύνη πάντως συμμετοχής σου είναι εντελώς δική σου.

Αφού κάνεις λοιπόν τα παραπάνω, έλα στην Αγορά έγκαιρα, δήλωσε συμμετοχή (δωρεάν-είμαστε large!), άφησε το ποδήλατό σου στον υπεύθυνο παρκαδόρο και περίμενε την έναρξη του πρώτου alleyκάτη στα Χανιά.

Με το σύνθημα εκκίνησης, καλείσαι να φτάσεις στο ποδήλατό σου που θα σε περιμένει λίγα μέτρα δίπλα σου μαζί με το χαρτάκι της εγγραφής σου και την αποκάλυψη των checkpoints που πρέπει να επισκεφτείς κατά την διάρκεια της ποδηλατάδας ανδρεναλίνης.
Θα βρείς μία λίστα 8 σημείων μέσα στην πόλη των Χανίων όπου θα σε περιμένει ένας ή δύο checkpointάδες (έχουμε μιλήσει με Μπαμπινιώτη..) προκειμένου να σου σφραγίσουν το χαρτάκι σου, επικυρώνοντας χωρίς γραφειοκρατία ότι πέρασες από το συγκεκριμένο checkpoint. Η διαδρομή που θα ακολουθήσεις είναι προσωπική σου επιλογή και επιτρέπονται όλα τα δρομολόγια και κονταρίδες (shortcuts) ακόμα και αν χρειάζεται να περάσεις μέσα από κήπους και μπουγάδες! Όταν συλλέξεις τις σφραγίδες και από τα 8 checkpoints τότε είσαι έτοιμος να φύγεις σφαίρα για τον τερματισμό στο ΠΕΦ (Πάρκο Ειρήνης κ Φιλίας ντε!). Όσο για το τέλος, ακόμα και αν δεν είσαι ο νικητής σίγουρα θα σε ανταμείψει ένα ωραίο σουβλακομπάρμπεκιου που θα επαναφέρει το ισοζύγιο στις θερμίδες που έκαψες!

Τί δεν κατάλαβες; Αν υπάρχει κάποια απορία θα στην λύσουν σίγουρα οι Ποδηλάτρεις στις εγγραφές.

Σε περιμένουμε το Σάββατο 11/12/10 στις 14.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ στην Αγορά!!

Ποδηλάτρεις

4 comments:

  1. καλε τι ωραια που τα λετε!!!!κριμα που δεν μπορουμε να φτασουμε στην κρητη...

    ReplyDelete
  2. giati kale emeis anevikame 8 atoma athens gia bff kai freeday! siga more fortoneis podilato anek paraskeui bradi pernas ena oraio weekend kai epistrefeis monday morning!

    ReplyDelete
  3. den organwnoume kai ena allleycat race kai stin kalamata???
    meta tin kriti dil na anebeite kai ligo pio panw...????
    ti lete??

    ReplyDelete
  4. kanena alley stin a8ina pote 8 gine re paidia????kairo exei ap t telefteo..

    ReplyDelete