12/03/2010

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: LAST FRONTIER

Είμαστε στη Δεξαμενή στα Άνω Πετράλωνα. Στο πάρκο εκτός από τα λιγοστά δέντρα που έχουν απομείνει, υπάρχει και ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ. Και σε αυτό έχουμε αποφασίσει να μαζευόμαστε να παίζουμε bike polo. Είναι ένα πολύ όμορφο σποτ. Μέσα στην καρδιά της τελευταίας ίσως παραδοσιακής περιοχής της Αθήνας, . Είναι ήσυχα, flat, έχει δέντρα και αρκετό χώρο για να κουλάρεις. Σε αυτό όλη την ημέρα κατεβαίνουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλους, για να παίξουν, να τρέξουν, να κλοτσήσουν το τόπι, ακόμα και μητέρες με μωρά για να χαζέψουν τους άλλους που το κλωτσάνε (?).

Το γήπεδο αυτό, όπως προφανώς και το πάρκο ανήκει στο Δήμο της Αθήνας, ο οποίος όσα χρόνια μένουν κάποιοι από εμάς στη περιοχή, δεν φροντίζει καθόλου το χώρο (σπασμένα καλάθια, χωρίς δικτάκια, χαλασμένη βρύση, ελλιπής φωτισμός κλπ.). Τις τελευταίες όμως μέρες παρατηρήθηκε μια κινητικότητα στο γήπεδο. Εργάτες του Δήμου κλάδεψαν δέντρα και φυτά γύρω από αυτό, άλλοι έκλεισαν τρύπες στο συρματόπλεγμα του γηπέδου, και κάποιοι έκαναν τρύπες στο ταρτάν. O αθλητικός σύλλογος Αναγέννηση Πετραλώνων είπε στους κατοίκους εκεί, ότι πήρε άδεια από το Δήμο, για να χρησιμοποιεί το γήπεδο και θα συμβούν τα εξής:

Ο Σύλλογος θα αναλάβει να φτιάξει το γήπεδο (φωτισμό, ταρτάν, βρύσες, πόρτες κλπ.)

Ο Σύλλογος τις ώρες που θα κάνει προπονήσεις τένις θα κλειδώνει το χώρο.

Ότι ο χώρος θα είναι κλειστός κάποιες ώρες το πρωί και κυρίως το απόγευμα (σίγουρα 5 με 9).

Τις ώρες αυτές δεν θα μπορούν οι κάτοικοι να παίζουν ή να κάνουν βόλτα στο γήπεδο.

Ότι με κάποιους κατοίκους (που παίζανε εκείνη την ώρα μπάσκετ) θα τα βρουν και θα τους αφήνουν να παίζουν (μόνο αυτούς? και εμάς? όλους?).

Μας προκαλεί λοιπόν τεράστια ερωτηματικά και μας τη σπάει εντελώς για να είμαστε ειλικρινής το τι θέλει να κάνει ο δήμος εκεί, και πόσο μάλλον αν θα είναι ανοιχτός στο να παίζουμε εκεί bike polo.

Σήμερα λοιπόν Σάββατο 13 Μαρτίου στις 13.00, στη Δεξαμενή στο τέλος της Πλατείας Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα θα συγκεντρωθούν οι κάτοικοι και εμείς μαζί να ρωτήσουμε τους ανθρώπους του δήμου τι γίνεται και τι πρόκειται να κάνουν.

Όποιος θέλει να έρθει είναι ευπρόσδεκτος

Θα ακολουθήσει ενημέρωση. Για το πάρκο. Και για το bike polo φυσικά.

7th Midwest Bike Polo Champeenships from Mr.Do on Vimeo.

3 comments:

  1. ..και για το μπασκετάκι δε λέει να το κλείσουν το γήπεδο!!

    με την καμία
    (μα κάλα τι να κλεινει το γήπεδο 5 με 9 το απόγευμα μιναρουν εκεί στα Πετράλωνα ρε πστ μου? )

    ReplyDelete
  2. Re paides stilte mu kapios more info gia to thema.

    Eimai katoikos London xronia twra + fixed gear bike rider k epesa kata lathos sto post. To ghpedo tis deksamenis einai ekei pou xw megalwsei (patriko mu spiti around the corner sthn odo Trwwn)epeza basket k genika pernagmae tis meres mas..

    Good to see that there is bike polo in Athens k genika atomakia pou asxolounte me fixies.

    ReplyDelete
  3. Γειά!

    Η σκηνή fix στην Αθήνα είναι αρκετά σοβαρή. Μόλις τελειώσαμε την πρώτη μας ταινία, κάνουμε rides, races και γενικά υπάρχει κόσμος που ασχολείται.

    Για να παρακολουθήσεις τι γίνεται πήγαινε εδώ:
    http://www.fixedgearathens.gr/

    Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά όταν έρθεις Αθήνα!

    ReplyDelete