16/03/2009

THE GHOST VELODROME


... και ξαφνικά γυρίσαμε τα κεφάλια και έστεκε εκεί, στην άκρη του δρόμου δίπλα σε κάτι δημόσιες τσιμεντοκατασκευές "ανάπτυξης", κοντά σε ένα δάσος με ψηλά δέντρα. Ο πρωινός χειμωνιάτικος ήλιος έλουζε τα προσωπά μας καθώς πλησιάσαμε για να διαπιστώσουμε οτι όντως βλέπαμε σωστά: ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ!

H κατασκευή του ξεκίνησε με αφορμή τους Oλυμπιακούς Aγώνες αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και παρ' όλο που η πίστα θα μπορούσε και τώρα να χρησιμοποιηθεί, οι υποστηρικτικές κατασκευές ξεχάστηκαν. Το ποδηλατοδρόμιο τώρα απλά στέκεται σαν ένα κουφάρι ελληνικής ηλιθιότητας, αναξιοποίητης ευκαιρίας και πλήρους αποτυχίας των αρχών και της "πολιτείας".

Τριγυρνούσαμε με λύσσα, φωτογραφίζοντας, ερευνώντας και πάνω από όλα θαυμάζοντας την υπέροχη αρχιτεκτονική και την πολυπλοκότητα της κατασκευής. Το βέλοντρομ, με το υπέροχο σχήμα, την μελετημένη αεροδυναμική και το απότομο drop θυμίζει ένα ξύλινο κύμα ή ίσως ένα φρύδι χωρίς χιόνι. Περπατήσαμε λίγο ακόμα τριγύρω και μετά καθίσαμε σιωπηλοί στο γρασίδι κοιτάζοντας μπροστά αυτήν την ξύλινη υπερκατασκευή. Στο μυαλό μου, σαν αστικός fix rider, περνούσαν διάφορες εικόνες: το απόλυτο γκάζι, κάδρα και πλάνα, τι σχέση φοράς για να καβαλήσεις αυτό το τέρας;, αν πέσεις πως θα καθαρίσεις τις ακίδες;...

Και ενώ όλα αυτά ήταν στο μυαλό μας σαν σκέψεις και εικόνες αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε σιγά-σιγά. Προσωπικά για ένα πράγμα ήμουν απολύτως σίγουρος. Μόλις είχε παρουσιαστεί μπροστά μoυ το πρώτο ελεύθερο βέλοντρομ, ένα ολοκληρωμένο και εφικτό ταξίδι, το απόλυτο fixed gear secret spot!
Reclaim the Velodromes!
για περισσότερες φωτογραφίες κάνε κλικ εδώ.


4 comments:

  1. Οι λόκαλ πάνε εκδρομή!

    ziggy

    ReplyDelete
  2. παιδια που ειναι
    επι την ευκαιρια
    πρεπει να ζεστανουμε κατι με fixie πρεπει να οργανοθουμε για να ξεπηδησουν ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ FIXIE

    ReplyDelete
  3. Που είναι αυτή η εγκατάσταση?
    Οποιαδήποτε πληροφορία θα εκτιμηθεί δεόντως!

    ReplyDelete
  4. Στα Τρίκαλα φίλε.

    ReplyDelete