03/06/2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 "Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.


ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!"

2 comments:

 1. "Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας."

  Κι όλοι αυτοί απλά φύτρωσαν. Ο λαός ας πούμε δεν έχει μερίδιο ευθύνης. Πάντα φταίνε "οι άλλοι". Για όλα...

  ReplyDelete
 2. Σωστός ο delated2. Δεν φύτρωσαν από το πουθενά τα παραπάνω και δεν είναι άμοιροι ευθυνών όλοι όσοι μετέχουν στις συγκεντρώσεις στις πλατείες.
  Ναι συμφωνώ ότι είναι καλύτερη αυτού του είδους η κινητοποίηση, η κάποια τέλος πάντων κινητοποίηση, από τον καναπεδισμό ( κρατήστε τον νεολογισμό), αλλά δεν γίνεται να μεταθέτονται διαρκώς οι ευθύνες όλων μας σε κάποιους αόρατους και πάντα ασαφείς "άλλους".
  Σίγουρα κάποιοι είναι πιο πολύ υπεύθυνοι και σίγουρα κάποιοι είναι ξεκάθαρα κλέφτες, κλέφτες αυτής της χώρας και αυτού του λαού, αλλά με ποιων την ανοχή έκαναν αυτά που έκαναν;;;
  Όλων μας, και αυτών που είναι τώρα στον καναπέ αλλά και αυτών που είναι τώρα στην πλατεία.
  Η ανοχή δεν είναι συμμετοχή στο έγκλημα;; ( ρωτάω ).

  ReplyDelete