15/03/2011

DEJA VU

Διατήρηση της Πλατείας Α' Κοιμητηρίου και των Δέντρων της

Ο Υπουργός Μεταφορών, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον μεγαλοεργολάβο Μπόμπολα ξαναχτυπά και πιέζει για την κατασκευή του περιβόητου υπόγειου γκαράζ στην πλατεία του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών, ενώ εκκρεμεί τον Μάιο ακρόαση στο ΣτΕ όπου έχουν προσφύγει πολλοί κάτοικοι της περιοχής Μετς και όχι μόνον.

Τα επιχειρήματα κατά της κατασκευής του γκαράζ είναι γνωστά:
:: Θα προσελκύσει, αντί να διώξει την αυτοκίνηση στο κέντρο της πόλης, αντίθετα με ό,τι γίνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου τα αυτοκίνητα οδηγούνται έξω από την περίμετρο της πόλης.
:: Θα επιβαρύνει με κυκλοφοριακή συμφόρηση, ρύπανση και θόρυβο μια παραδοσιακή γειτονιά αποκλειστικής κατοικίας.
:: Θα αποκλείσει το Α΄ Νεκροταφείο από την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές μελέτες, εφόσον στα πέριξ της πλατείας υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.
:: Ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας, ο οποίος συλλέγει τα νερά και τροφοδοτεί τον Ιλισσό, θα διακοπεί με βάναυσο τρόπο.
:: Θα κοπούν πάνω από 80 αιωνόβια δέντρα και θα αντικατασταθούν σύμφωνα με την πάγια τακτική με γκαζόν.Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι ο κος Μπόμπολας. ΄Έχει τον τρόπο να «πείθει» κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θα χτίσει πάνω σε δημόσια δωρεάν επιφάνεια, και εκτός από την κατασκευή θα επιδοτηθεί με 4000 ευρώ ανά θέση παρκαρίσματος, δηλαδή 1.200.000 ευρώ, δώρο από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
------
Οι κάτοικοι του Μετς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους !

Για το Αthens Mets κάνε κλικ εδώ.

10 comments:

  1. Γαμώ τον Αμυρά και την ''πράσινη'' ανάπτυξη του...
    σκατοπασόκε με ''φιλοοικολογικό'' προσωπείο

    ReplyDelete
  2. Είσαι σίγουρος ότι ο Αμυράς ψήφισε αυτή την "ανάπτυξη"?

    Ούτε εμείς γνωρίζουμε αλλά η γλώσσα σου είναι ισοπεδωτική, έχεις κάποια πληροφορία?

    ευχαριστούμε.

    ReplyDelete
  3. Δεν γνωρίζω κάτι για το συγκεκριμένο αλλά ένα από τα προεκλογικά του πλάνα (τα λεγόμενα 4 π) ήταν τα υπόγεια parking.
    Για να αποσυμφορήσει και καλά το κέντρο από τα παρκαρισμένα ή με άλλο λόγο να δώσει και άλλο χώρο στα κωλάμαξα

    Όσο για το Πασόκος, ντάξει, αν έχετε παρακολουθήσει τις δηλώσεις του κτλ είναι φουλ πασόκικα ... απλά προσπαθεί να το παίξει alt/culture ανεξάρτητος!

    ReplyDelete
  4. ο αμυράς φταίει για το υπόγειο παρκινγκ στο μετς όσο ο συριζα για τα επεισόδια στις πορείες. καμία συναίσθηση μεγέθους...

    ReplyDelete
  5. Καλά, σταρχίδια μου ο Αμυράς. Καθήστε γλύφτε του τον κώλο με τους δημοτόμπατσους "ποδηλάτες".
    Μου το θέτεις λες και τα "επεισόδια" και το γαμω παρκινγκ είναι το ίδιο πράγμα!
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...
    p.s. ειμαι κλασμένος από μπυρες τώρα και θα έλεγα καμια χοντράδα αλλά σέβομαι τα παιδιά
    αντε καληνύχτα και τράβα παρακάλα τον Αμυρά να σου φτιάξει ποδηλατόδρομο και είσοδο στο μετρό για να είσαι ασφαλής από τους κακούς αναρχικούς που κάνουν μπάχαλα

    ReplyDelete
  6. @ Anonymous no2
    Θα προτείναμε:
    1. Να μην γράφεις ανώνυμα γιατί έχουμε μπερδευτεί με το ποιος γράφει τι...
    2. Να μην χρησιμοποιήσεις το πρώτο πληθυντικό όταν απευθύνεσαι σε κάποιον και περισσότερο να μην γενικολογείς. Ο πρώτος πληθυντικός σε συνδυασμό με την γενικολογία είναι η σπίθα του ρατσισμού. Πχ "Εσείς που υποστηρίζεται αυτούς τους μετανάστες που πουλάνε ναρκωτικά". Όλοι οι μετανάστες πουλάνε? Εμείς ποιοί?
    3. Το επιχείρημα του Anonymous no1 είναι μια άποψη. Για να μην ρίχνεις το επίπεδο αυτού του blog το οποίο προσπαθούμε να κρατήσουμε υψηλό, και για να δώσει βάση κάποιος σε αυτά που λες θα προτείναμε να μην γράφεις "κλασμένος" να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου και να επιχειρηματολογήσεις την άποψή σου με φρέσκο μυαλό την επόμενη μέρα. Όπως εμείς δεν κάνουμε ξεπέτα τα post έτσι περιμένουμε να μην κάνουν και οι αναγνώστες μας ξεπέτα τα comments.
    Aλλιώς αρχίζει η φάση του moderation των comments που είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε.
    Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

    Πάντα φιλικά.
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  7. Anonymos 17 Mar 2011 02:57:0017 Mar 2011, 17:15:00

    1. -Done-
    2. Απευθύνομαι σε όποιον υποστηρίζει τον Αμυρά.
    Ο τύπος είναι μεγάλος ξεφτίλας γιατί εκμεταλλεύτηκε κάποια κινήματα για να εκλεγεί και παίζοντας το ανεξάρτητος ενώ στην πραγματικότητα ο τύπος είναι ΠΑΣΟΚος μέχρι το μεδούλι. Εμένα και προεκλογικά μου είχε βρομίσει ο τύπος αλλά είπα να μην δώσω βάση αλλά τώρα η φάση έχει παραγίνει.
    3. Δεν είναι άποψη, είναι μια μπούρδα δυο γραμμών στην οποία εγώ δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να δώσω απάντηση μιας παραγράφου. Αν είναι να απαντάει ο ένας στον άλλον με συνθηματοεπιχειρήματα θα γίνει σαν το indymedia, το podilates.gr κτλ.

    ReplyDelete
  8. αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμε τον αμυρά, ή τον όποιο αμυρά, ο οποίος εμφανίστηκε ουρανοκατέβατος στα της τοπικής αυτοδιοίκησης με αμελητέο στην ουσία ποσοστό, για μια απόφαση η οποία προφανώς έχει παρθεί πολύ πριν, απο πολύ μεγαλύτερα κεφάλια.
    τηρουμένων πάντα των αναλογιών, είναι όπως όταν ο πάγκαλος κατηγορεί ένα κόμμα που πιάνει λιγότερο από 5% στις εκλογές ότι υποκινεί οποιαδήποτε έκφραση δυσαρέσκειας έχει εκδηλωθεί στην χώρα - τώρα και στο εξωτερικό - τους τελευταίους μήνες.
    κατά τα άλλα οι μπάτσοι μου είναι απεχθείς με ποδήλατο ή χωρίς και οι ποδηλατοδρομοι εντελώς μα εντελώς αδιάφοροι.
    n.

    ReplyDelete
  9. Anonymos 17 Mar 2011 02:57:0019 Mar 2011, 04:50:00

    Οκ φίλε, κατάλαβα τι εννοείς - άσχετα που εξακολουθώ να διαφωνώ μαζί σου.
    Σόρρυ αν ήμουν επιθετικός αλλά ερίστικα με την απάντηση σου γιατί από δυο σειρές καταλαβαίνει άλλα πράγματα ο καθένας

    ReplyDelete