07/11/2010

ΑΘΗΝΑ: BICYCLE FILM FESTIVAL


Το Βicycle Film Festival είναι ένα διεθνές grassroots πολιτιστικό φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το ποδήλατο. Ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη πριν από 10 χρόνια θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την μουσική, την μόδα, την τέχνη και φυσικά τον κινηματογράφο.
Πλέον το Bicycle Film Festival ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο ετησίως. Από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου θα βρεθεί για πρώτη φορά και στην Αθήνα, με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει προβολές, ποδηλατοβόλτες, ποδηλατικούς αγώνες, BMX jam, parties, συναυλίες και μια εικαστική έκθεση στην οποία συμμετέχει η ομάδα λόκαλ/athens αλλά και πολλοί φίλοι συνποδηλάτες.
Υπάρχουν πολλές δράσεις (κλικ) από γνωστούς και φίλους όπως το FREEDAY, BMX jam με τους Gutless BMX, ένα μη ανταγωνιστικό ride με κούρσες, καθώς επίσης και έναν αγώνα CYCLOCROSS από τον ποδηλατικό σύλλογο ΘΗΣΕΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Το εκλεκτικό πρόγραμμα των προβολών του, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (κλικ), περιλαμβάνει ταινίες όπως οι: “Birth Of Big Air” σε παραγωγή Spike Jonze για τον θρύλο του BMX Matt Hoffmann, "Riding the Long White Cloud” για μια παρέα pro skateboarders σε ένα skate trip με ποδήλατα, "Line of Sight” για τον θρύλο των alleycat races Lucas Brunelle, "Cyclocross Meeting” καθώς επίσης και το “Empire”. Tρέιλερ για όλες τις ταινίες του Φεστιβάλ μπορεί να δει κανείς στο
www.bicyclefilmfestival.com 

Δες το πρόγραμμα του φεστιβάλ
εδώ.

Αναλυτικό πρόγραμμα σε έντυπη μορφή μπορείς να βρεις στο κοντινότερο ανεξάρτητο ποδηλατάδικο.










No comments:

Post a Comment