12/10/2010

ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Όταν την άνοιξη του 2006 μαζεύτηκαν 47 ποδηλάτες για μια Ποδηλατοπορεία (κλικ), οργανωμένη από τους Φίλους του Ποδηλάτου στο Πεδίο του Άρεως, κάποιος έβγαλε δειλά από την τσάντα του ένα στένσιλ και χτύπησε το μάρμαρο καθώς όλοι κοιτιόμασταν με άγχος και απορία για το τι θα επακολουθούσε όταν σε λίγο θα κλείναμε την Αλεξάνδρας διαδηλώνοντας υπέρ του θανάτου του αυτοκινήτου. Κανείς από αυτούς του ποδηλάτες τότε δεν θα πίστευε ότι μερικά χρόνια αργότερα οι ποδηλατοπορείες θα συγκέντρωναν 8000 ποδήλατα και οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα έφταναν το πάτο.
Κι όμως συνέβη...
Καθώς κλείσαμε τον μήνα Σεπτέμβριο το τελωνείο Πειραιά είναι γεμάτο από λαμαρινένια κουτιά στοιβαγμένα περιμένοντας τους επίδοξους καταναλωτές. Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 49% γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας (κλικ). Όσο κι αν τα media καταστροφολογούν για τα χαμένα έσοδα του δημοσίου (κλικ), το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω. Το ποδήλατο είναι το σύμβολο μιας άλλης πραγματικότητας και η εφαλτήριος για οποιονδήποτε θέλει να αλλάξει την καθημερινότητά του, πρακτικά αλλά και πολιτικά! Και σε αυτό το break point που βρισκόμαστε τα χαμένα λεφτά του κράτους από τις πωλήσεις των SUV σας τα αφήνουμε κέρασμα!
Είναι η ανάσα μας από τις ορθοπεταλιές στις ανηφόρες αυτής της πόλης!

1 comment:

  1. teleia (sovara to lew)! Mono na mou peite pws tha paw volta me ton 7xrono gio mou, kathenas me to podilato tou, xwris na stamatisoume sta 5 prwta metra, analogizomenoi tis aftoktonikes mas taseis...

    ReplyDelete