01/11/2009

STEPHEN WILTSHIRE


Αυτό το εκπληκτικό εξάμετρο σκίτσο του διασημότερου skyline του κόσμου σχεδιάστηκε από τον αυτιστικό καλιτέχνη Stephen Wiltshire αφού κοίταξε 20 λεπτά μόνο το πανόραμα της πόλης κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από ελικόπτερο. Η απίστευτη εικόνα ζωγραφίστηκε στο ονομαστό Pratt Institute του Brooklyn από την μνήμη του Stephen με τις λεπτομέρειες κάθε κτιρίου να έχουν μεταφερθεί σε ακριβέστατη κλίμακα.
Landmarks όπως το Empire State Building και το Chrysler Building ξεπετάγονται από το χαρτί και κυριαρχούν πάνω στα μικρότερα κτίρια μόλις τρεις μέρες μετά την αρχή αυτού του συναρπαστικού δημιουργήματος.
Ακούγοντας με προσήλωση μουσική στο ipod καθ όλη την διάρκεια της διαδικασίας - δηλώνει οτι η μουσική τον βοηθάει - ο γεννημένος στο Λονδίνο Stephen χρησιμοποιεί μόνο μαύρο μαρκαδοράκι καθώς έτσι μπορεί να μεταφέρει την εικόνα από τη φωτογραφική του μνήμη στο χαρτί υψηλής ποιότητας. Ο εικαστικός κόσμος γοητεύτηκε τόσο που σκίτσα και πτήσεις πάνω από το Τόκιο, Ρώμη και Χονγκ-Κονγκ τον περιμένουν. Όσο για την Αθήνα.... $#%^$#!

Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ.

2 comments: